YENİŞEHİR’DE YESMEK İSTİHDAM LANSMAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

YENİŞEHİR’DE YESMEK İSTİHDAM LANSMAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, ‘’Başvur, Eğitim Al, İş Kapısını Aralayalım’’ sloganıyla başlatmış olduğu Yenişehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim (YESMEK) projesi kapsamında düzenlediği kurslardan mezun olan kursiyerlerin işe yerleştirilmelerini YESMEK İstihdam Lansman Toplantısı ile kutladı.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dalkıran, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç ve Organize Sanayi Bölgesi İşletme sahiplerinin de katıldığı YESMEK İstihdam Lansman Toplantısı Tekstil İhtisas OSB Fermaş Tekstil Fabrikası’nda düzenlendi.

Toplantıda yapmış olduğu konuşmada YESMEK Projesi ile hedeflerinin 1 yıl içerisinde 3.000 vatandaşın istihdamının iş dünyasıyla birlikte sağlanacağını belirten Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, ‘’YESMEK kurslarımız kapsamında açmış olduğumuz Aşçılık, Tekstil Bluz Yapımları, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Grafik Tasarımı Eğitimi, Kat Hizmetleri Görevlisi, İşaret Dili, Bilgisayar Sistem Bakım ve Onarım, Çağrı Merkezi Elemanı, Giyim Üretim Teknolojisi, Bobin Boyacılığı, Motor Bakımı, Elektrik Ustalığı Girişimcilik gibi toplamda 22 mesleki kursumuzda 8 ayda 1.300 gencimiz ve kadınımız eğitim almıştır. YESMEK projemiz kapsamında geçtiğimiz son 4 ay içerisinde Çağrı Merkezi Elemanı, Aşçı Yardımcısı, Kat Hizmetleri Görevlisi, Muhasebe gibi alanlarda 45 kişi; son 3 ayda ise tekstil alanlarında 200 kişiyi istihdam ettik. Tekstil Kentteki Fabrikalarımızın bizlerden talepleri doğrultusunda Eylül ayının sonuna kadar 10 Tekstil Sınıfımızda şu anda eğitim alan 200 vatandaşımızı daha istihdam edeceğiz. Yılsonuna kadar da toplamda 600 kişiyi istihdam etmeyi hedeflemekteyiz. Belediyemiz ve ilgili paydaşlarımızla oluşturacağımız yeni nesil iş arama portalıyla işverenlerimizi ve iş sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızı da yakın dönemde bir araya getireceğimiz web tabanlı bir site üzerinden buluşturacağız. Ayrıca iş dünyamızın en çok ihtiyaç duyduğu iş alanlarını sahadaki uzman personelimizin iş dünyasıyla yaptığı görüşmelerle tespit ederek mesleki eğitim almak isteyen vatandaşımızın doğru alanda ve istihdama en çok ihtiyaç duyulan alanda eğitim alması için de çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Projemizle hedefimiz 1 yıl içerisinde 3.000 vatandaşımızın istihdamını iş dünyamızla birlikte sağlamak olacaktır’’ ifadelerinde bulundu.


BURADA ÇOK İŞ VAR!
Başkan Beşikci, ’’Şehrimizin potansiyeline ve beşeri kaynaklarına güveniyor ve diyoruz ki “Burada Çok İş Var!” Birlikte yeni istihdamların kapısını aralayacak çalışmalara Sayın Valimizin öncülüğünde durmadan devam edeceğiz. Bu vesileyle projemizin hayata geçmesinde emeği olan çalışma arkadaşlarımıza, GÜNTİAD’a, DOGÜNSİFED’e, DESOB’a, Meksa Vakfı’na, Tekstil OSB’deki işletmelerimize, Halk Eğitim Müdürlüğümüze, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Diyarbakır Valiliğimize teşekkürlerimi sunarım’’ diye konuştu.