YENİŞEHİRLİ KURSİYERLERDEN RESİM VE TAKI TASARIM SERGİSİ

YENİŞEHİRLİ KURSİYERLERDEN RESİM VE TAKI TASARIM SERGİSİ

Yenişehir Belediyesine bağlı Rabia-Tül Adevviye Kadın Kültür ve Sanat Merkezin’de eğitim alan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan tablolar ile Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üretilen takılar sanat severlerle buluştu.

Rabia-Tül Adeviyye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi ile Engelsiz Yaşam Merkezinde aldıkları eğitimlerle her biri sanatçıya dönüşen özel gereksinimli bireylerin emeklerini sergiledikleri takı tasarım ve resim sergisinde sanat severler buluştu.

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde eğitim veren Rabia Tül Adevviye Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde kursiyerler tarafından hazırlanan 100’lerce tablo kentin işlek alışveriş merkezinde sergilendi. Engelsiz Yaşam Merkezindeki özel gereksinimli bireyler de hazırladıkları tablolar ve el emeği takılarla stantlarda yerlerini aldı.

Alışveriş merkezinde Rabia Tül Adevviye Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde eğitim alan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteli kursiyerler tarafından hazırlanan  ve Engelsiz Yaşam Merkezi’ne bağlı özel gereksinimli bireylerin resim ve takı tasarım sergisi  vatandaşların yoğun ilgisini gördü.

SANATIN HER ALANINDA VARIZ

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, “Sanatın her alanında varız. Emeği geçen eğitmenlerimize teşekkür ederim.


Burada gençlerimizin sanatla buluşmasını sağlıyoruz. Öğrencilerimizin bu güzel eserlerinin hem bizler hem de gün içerisinde sergiyi ziyarete gelecek olan akranları tarafından görülmesini sağlamak bizim için mutluluk verici. Özel gereksinimli bireylerimizin de ellerinden çıkan takı tasarımlar ve birbirinden eşsiz tablolar bizim için çok kıymetli” dedi.