YESMEK KURSİYERLERİ 17 MADALYA KAZANDI

YESMEK KURSİYERLERİ 17 MADALYA KAZANDI

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Mesleki Eğitim Kursları (YESMEK) Projesi kapsamında Aşçılık kurslarında eğitim verdiği  kursiyerler ile katıldığı Diyarbakır 4. Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Yarışmasında 9 Altın, 6 Gümüş, 2 Bronz olmak üzere toplamda 17 madalya kazandı. 

4. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı kapsamında, Merkez Yenişehir ilçesindeki ALZ Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde Diyarbakır 4. Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Yarışması düzenlendi.

Diyarbakır 4. Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Yarışmasına Yenişehir Mesleki Eğitim Kursiyerleri ile Ev Kadınları Kategorisinde yarışmaya katılan Diyarbakır Yenişehir Belediyesi 40 dakika içerisinde harikalar yarattılar.
YESMEK Aşçılık Kursu Yiyecek İçecek Eğitmeni Derya Akdağ Aykaç, ‘’Öğrencilerimizle katılmış olduğumuz Diyarbakır 4. Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Yarışmasında yöremizin geleneksel yemeklerini tanıtma fırsatını yakaladık. 40 dakikada hazırladığım reçetelerle harikalar yaratan öğrencilerimle bu atmosferi yaşamak çok güzel bir deneyim oldu. Öğrencilerimden Raife Nagince kaburga dolması, Feride Mersin duvaklı pilavı, Büşra İpek Alipaşa pilavı, Hümeyra Elif Aris nardan aşı ile altın madalya kazanırken; Hatice Tülay kabak meftunesi, İpek Baysal ise mumbar ile gümüş madalya aldılar. Başta Yenişehir Kaymakamım Sayın Murat Beşikci’ye ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım’’ diye konuştu.

YESMEK Aşçılık Kursu Eğitmeni Tahir Yılmaz ise, ‘’Bu yıl 4.’sü düzenlenen 4. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarında YESMEK kurs hocası olarak öğrencilerimle beraber düzenlenen yemek yarışmasına katıldık. Meksa Eğitim Vakfında eğitim gören kursiyerlerim toplamda 11 tane madalya kazandı. Öğrencilerimden Sevda Cizreli, Yüksel Çelik, Aynur Yıldırım, Zümrüt Bıçkın ve Başak Arca Altın madalya; Mert Akman, Kübra Yıldırım, Suzan Öcal ve Yeşim Erkut Gümüş madalya; Süleyman Yıldırım ve Furkan Yıldırım ise Bronz madalya aldılar.  En az ödüller kadar beni mutlu eden şey ise orda yasadıkları tecrübe ve böylesine güzel bir fuar organizasyonunda yer almaları oldu. Kendim ve öğrencilerim adına Yenişehir Belediye Başkanı Murat Beşikci’ye, Yenişehir Halk Eğitim’e, Alz Fuar görevlileri ve Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Cüneyt Ateş Bey’e teşekkür ediyorum’’ diye belirtti.